Gyógypedagógiai vizsgálat és tanácsadás

Amit a gyermekeknek nyújtani tudunk

Gyógypedagógiai ellátás

Diagnosztizálás, fejleszti és segíti a tanulásban akadályozott gyermekeket, irányítja és kidolgozza a tanulási folyamat individuális tervét. Fejlesztéseket, terápiás tevékenységeket alkalmaz a sajátos nevelésű gyermekeknél.

pszichológia

Pszichológiai ellátás

Tanulási, magatartási problémák feltárása. Diagnózis megállapítása és a probléma jellegének megfelelő terápiás ellátása. A terápia során egyéni- vagy csoportos játékban, beszélgetésben alakulnak át a korábbi beállítódások, érzések, viselkedések újszerűbbekké, melyek aztán a mindennapi életben megerősítést nyerhetnek.
7bd1e9c1640d0f8cb545f0f083b12b6b

Családsegítő ellátás

A gyermekek tüneteinek rendezése érdekében történő segítségnyújtás az egész család részére.

Tehetséggondozás

Kiemelkedő képességű gyermekek és tanulók támogatása pedagógiai és pszichológiai eszközökkel, annak érdekében, hogy képességeik még jobban ki tudjanak teljesedni.

Mozgásterápia

A mozgásfejlesztő program segíti az agyi funkciók érését és serkentését, ezáltal javul a koncentráció, a figyelem,  a beszéd. 

Kulcsár-féle mozgásterápia:

Elméleti alapja, hogy a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével, a gyermek mozgásának és észlelésének fejlődése egy-egy életszakaszban a központi idegrendszer egy-egy meghatározott területének irányítása alatt áll. Ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad (gurulás, kúszás, mászás, …), vagy nem gyakorlódik be eléggé, a kapcsolódó érzékelő és irányító központok nem fejlődnek, differenciálódnak megfelelően. Az agyi területek elégtelen, vagy nem jó működése tanulási nehézséghez, viselkedési problémához, magatartászavarhoz vezethet, mert a mozgás segítségével járódnak be az idegpályák, fejlődnek az agyi rendszerek.

Beszédfejlesztés

Komplex logopédiai ellátás. Beszédfejlesztés, beszédstimuláció, beszédindítás, beszédzavar, beszédészlelés, beszédértés, kiejtési problémák, hangképzés, dadogás, mutizmus.

Nevelési tanácsadás

Nevelési tanácsadás

Gyermekek nevelésével kapcsolatos nehézségek, kétségek megoldására nyújt segítséget. A nevelési tanácsadás tárgykörébe tartozik a kiskorú gyermekek beilleszkedési, magatartási, illetve tanulási nehézségeinek kezelése.

Érett vagy nem érett?! 🍎🍏

Nézzük meg az iskolaérettség feltételeit:

🧠 Idegrendszer érettség
🤔 Emlékezet
🗣 Megfelelő beszédkészség
🌏 Általános tájékozottság
👂🏼Auditív megkülönböztetés
🖼 Alak-háttér megkülönböztetése
🤚🏼Kialakult kézdominancia
👩🏼‍🤝‍👨🏽Kialakult testséma, testi fejlettség
🤸🏼‍♀️Jó egyensúlyérzék
✍🏼 Pontos finommozgások, helyes ceruzafogás
👀🖐🏽 Szem-kéz koordináció
👁 Ép érzékszervek

Kérdésed van, nem vagy benne biztos?! Keresd szakembereinket!
Várunk téged konzultációval egybekötött iskolaérettségi vizsgálatainkon!

Vedd fel velünk a kapcsolatot

 

 

Közösség

Kapcsolat