Szakembereink

118146568_594047384607815_7828005288345827605_o

Kása Ildikó

kasa.ildiko12@gmail.com

PaedDr. Kása Ildikó vagyok, a pozsonyi és albári központunk alapítója. Pedagógusként és gyógypedagógusként arra törekszem, hogy segítsem a gyermekek fejlődését, legyen szó bármely életszakaszról. Sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezem, melynek köszönhetően célirányos szakmai segítséget tudok nyújtani gyógypedagógiai, illetve pedagógiai szempontból egyaránt.  

118221334_599664557379431_6797988886077396558_n

Szapu Zsófia

Pozsonyban a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán pszichológia szakon szereztem meg a mesteri diplomámat 2016-ban. Tanulmányaimat folytatva jelenleg az Orvostudományi Kar doktorandusza vagyok, kutatásom fő témája az autizmussal kapcsolatos biomarkerek, valamint autizmussal élők korai diagnosztizálása. 2019-2020-ban fél évet töltöttem kutatással és korai fejlesztéssel az Amerikai Egyesült Államokban, az A.J. Drexel Autizmust Kutató Intézetben. Emellett a Segítség.ma iniciátora vagyok és a családon belüli erőszak témakörében együttműködöm a Szlovákiai Nők Szövetsége polgári társulással.
Langermann Silvia

Langermann Silvia

Langermann Silvia vagyok, a Power Coaching alapítója (2011), a pszichológia doktora (PhD.), PCC coach (ICF). A Comenius Egyetemen tanultam pszichológiát és menedzsmentet, majd Magyarországon végeztem el a coach képzést. A coaching módszer annyira magával ragadott, hogy a coaching életmódommá vált, és elhatároztam, hogy megmutatom a benne rejlő lehetőségeket magánszemélyeknek, vállalkozóknak és cégeknek. Ezt követően szociál- és munkapszichológiát (MA) és iskolapszichológiát (PhD) tanultam.
2014 óta vezetek egy átfogó akkreditált (MoEHE, ICF) KOUČ 104 órás coaching tanfolyamot, és több mint 6 ezer ügyféllel rendelkezem. Szakterületeim a coaching (élet-, párkapcsolati, csapat-, üzleti és vezetői coaching), pszichológia, személyes diagnosztika, személyes audit, 360 fokos visszajelzés, előadói tanfolyamok, előadások, workshopok stb. Vállalati és személyes ügyfelekkel, valamint csapatokkal dolgozom.
A 15 éves tapasztalatom során a csapatom és én olyan eszközök kombinációját állítottuk össze a Power Coachingban, amelyekkel több ezer ügyfél életét tudtuk megváltoztatni (akár a családjukat/ kollégáikat/munkatársaikat/munkatársaikat.. ), és pontosan oda juttatni őket, ahová szerettek volna. 2023-ban egy új projektet is akkreditáltunk – Innovatív tanulás pedagógusoknak, amely a coachingot az osztályterembe hozta. Ettől az évtől további ICF akkreditált programokat is vezetek – 1. és 2. szintűeket.
Örülök, hogy a Melioratio csapat tagja lehetek.
IMG_20210704_155114 (1)

Perleczky Annamária

Perleczky Annamária vagyok, 2005-ben diplomáztam a pozsonyi Comenius Egyetemen klinikai logopédusként. Az évek során dolgoztam a szlovák egészségügyben, iskolai logopédusként Bécsben, illetve pedagógiai szakszolgálatban Magyarországon. Közben több tanfolyamon, képzésen gyarapítottam tudásomat. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a meliorat.eu csapatához és klinikai logopédusként én is hozzájárulhatok a központba látogató gyermekek fejlődéséhez.

Szmolka Orsolya (1)

Szmolka Orsolya

Szmolka Orsolya vagyok, pszichológus.
Oklevelemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirány szereztem, ahol azóta szakmai terepgyakorlat vezetőként tevékenykedem, a mesterképzés magyar és külföldi hallgatóit segítve a diploma előtti tapasztalatszerzésben.
Az egyetem után egy évet iskolapszichológusként dolgoztam, majd ezt követően a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2. Számú Szakértői Bizottsági Tagintézménye vált szakmai műhelyemmé.
Munkám során a sajátos nevelési igény (autizmus spektrumzavar, ADHD, mentális problémák) megállapítása vagy kizárása és az ezekhez kapcsolódó vizsgálatok elvégzése a fő profilom, illetve további vizsgálatok kezdeményezése, valamint a kisgyermek iskolába lépéshez szükséges fejlettségének megállapítása, szülőkonzultációk megtartása. Nehéz, nem mindig egyszerű, de mérhetetlenül hálás feladat.
Magánrendelés keretében a Kertváros Pszichológiai Rendelőben találhatnak rám, ahol nevelési tanácsadást, gyermek diagnosztikát, serdülők és felnőttek komplex mentális ellátását végzem.
Több éve, hogy a wellbeing kiemelkedő startupja, a The Worklife Company pszichológusaként egyéni pszichológiai konzultációt áll módomban még szélesebb körben tartani, ezáltal gyors és hatékony segítséget nyújtva, hogy a mentális jóllét a mindennapjaink szerves részévé váljon.
Érsekújváron születtem, s bár jelenleg Budapesten élek, fontos számomra, hogy honnan érkeztem. Felvidék az otthonom, a részem. Hatalmas öröm számomra, hogy a Meliorat.io csapata megkeresett, s immáron szakmai tanácsadóként vehetek részt a munkájukban, hozzájárulva a magyar anyanyelvű gyermekek pszichés támogatásához a szülőhazámban is.

Vida Bernadett

Vida Bernadett vagyok, diplomás gyógypedagógus. Tanulmányaimat a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar gyógypedagógia szakán végeztem, tanulásban akadályozottak szakirányon.
Az egyetemi éveim során eldöntöttem, hogy itt Felvidéken szeretnék elhelyezkedni, szakmai tapasztalatot szerezni, magyar anyanyelvű gyermekeket fejleszteni, támogatni. Hálás vagyok, hogy az egyetem elvégzése után frissdiplomásként a Melioratio gyermekfejlesztő központban kezdhettem el szakmai pályámat, ahol lehetőségem nyílt megismerkedni a gyógypedagógia számos területével. Jelenleg komplex gyógypedagógiai fejlesztéssel, mozgásfejlesztéssel, csoportos foglalkozásokkal és gyógypedagógiai diagnosztikával foglalkozom.
Számomra a gyógypedagógus hivatás szépsége a sokszínűségében rejlik, nincs két ugyanolyan gyermek, ugyanolyan foglalkozás, ugyanolyan nap, ezáltal minden nap tanulok valami újat, képes vagyok a fejlődésre. Szakmai tudásomat különböző tanfolyamok, képzések segítségével szeretném még gyarapítani a jövőben.

Bacsfai Dóra

Bacsfai Dóra

Bacsfai Dóra vagyok, a pozsonyi Comenius Egyetem gyógypedagógiai karán szereztem meg alapfokú diplomám. Két évvel ezelőtt gyakornokként csatlakozhattam a Meliorat.io csapatához. Nagyon hálás vagyok, hogy az egyetemi tanulmányaim mellett lehetőségem nyílt szakmai tapasztalatot szerezni a központban, ahol folyamatosan bővíthetem tudásomat a gyógypedagógia számos területén.

Almási Silvia

Almási Silvia vagyok, a Nyugat- magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán végeztem óvodapedagógiát. Az óvodai munka mellett Személyi és Rehabilitációs edzőként, BOSU Instruktorként, folyamatosan azon dolgoztam, hogy a mozgás jótékony hatását és szeretetét átadjam a gyerekeknek. Több képzésen is részt vettem. Tanultam Alapozó fejlesztést, Dr. Adrew Dalziell, PhD. vezetésével Shiela Dobie, OBE Bilaterális integráció mozgás programját és PhD. Dr. Lakatos Katalin által kidolgozott terápiás módszert a TSMT I és TSMT II terápiát. Tervezett Szenzomotoros Tréning magába foglalja mindazt, ami pedagógusként és edzőként fontos számomra. Nagyon örülök, hogy a meliorat.io csapatához csatlakozva TSMT terapeutaként részt vehetek családok és gyermekek segítésében.